Siirry suoraan sisältöön

Kesäohjelma 2017

Teksti: Ninnu Koskenalho. Podcast-lukija: Bruno Gronow.

Kesä on vihdoin täällä. AntroBlogin toinen tuotantokausi päättyy juhannukseen, jolloin jäämme kesäksi julkaisutauolle. Tehdään vielä ennen lomaa pieni ennakkokatsaus kesän tapahtumiin – emme nimittäin malta olla toimettomina silloinkaan, ja luvassa on kutkuttavan hauskoja asioita!

Olemme uusien artikkeleiden osalta julkaisutauolla syyskuun kolmanteen päivään saakka. Sosiaalisen median kanavamme pysyvät kuitenkin aktiivisina. Jaamme niissä kesän mittaan aiempaa sisältöämme, joista löytyy varmasti uutta luettavaa varsinkin uusille seuraajille.

Sunnuntaiset Kulttuurishokit ovat tauolla heinäkuun ajan, ja palaavat taas elokuun alussa. Heinäkuussa toteutamme yhteistyökuvion Yle Radio 1:n Löytöretki suomalaiseen toivoon -sarjan kanssa. Neliosaisessa sarjassa toimittaja Satu Kivelä etsii toivoa muusikko Jarkko Martikaisen, ekopsykologi Kirsi Salosen, kirjailija ja valmentaja Taru Hallikaisen sekä antropologi Inkeri Aulan kanssa. Julkaisemme heinäkuisina perjantaina antropologisia kommentteja kuunnelman teemoihin. Kannattaa siis pysyä kanavilla!

 

Kesän aikana toimituksen väkeä voi tavata parissa eri tapahtumassa. Näistä ensimmäinen on Helsingissä elokuun 12.-13. päivä järjestettävä Tubecon, joka tuo Suomen YouTube-starat ja yleisöt yhteen. Videotiimimme osallistuu tapahtumaan 12.8., ja tuotamme sieltä varmasti jotakin kiinnostavaa sisältöä. Meidät tunnistaa AntroBlogi -paidoista – tulkaa tervehtimään!

Tärkein päivämäärä kesän kalenterissa on 24. elokuuta. Silloin järjestetään Helsingissä Taiteiden yö, jonka ohjelmaan osallistumme omalla tapahtumalla. Tabufestivaali – Onko normaalia olla mielisairas? on mielenterveyden kulttuurisidonnaisiin ja sosiaalisiin tekijöihin keskittyvä avoin yleisötapahtuma. Mukana on mielenterveystyön ammattilaisia, mielenterveyden kysymyksiä tutkivia antropologeja, mahtavan mielenkiintoisia taiteilijoita ja osallistumaan kutsuvia ohjelmanumeroita. Paikkana toimii entinen Marian sairaala.

Tabufestivaalista voi lukea lisää tapahtumasivulta ja Juhlaviikkojen sivuilta, ja sen omaa Facebook-sivua kannattaa ehdottomasti seurata. Päivitämme sinne kesän mittaan tarkempia tietoja esiintyjistä ja osallistujista.

Kaiken tämän ohella kesän aikana rakennetaan kulissien takana. Syyskausi tuo mukanaan uusia juttuja, joista suinkaan vähäisin ei ole suuri sivustouudistus! AntroBlogi 2.0 on jo hyvässä vauhdissa, ja syksyn tullen pääsemme jakamaan sisältöä paljon nykyistä monipuolisemmassa muodossa.

AntroBlogin toimintakenttä on tieteen popularisointi ja kansantajuistaminen. Tällaiselle toiminnalle on tänä päivänä – ilahduttavasti – kasvava kysyntä. Monilla muilla aloilla on vastaavia hankkeita, jotka päästävät tutkijat ja ammattilaiset kommentoimaan yhteiskunnallisia asioita suoraan oman asiantuntijuutensa näkövinkkelistä, ja tuomaan tutkimustaan näkyväksi suurelle yleisölle. Tieteen tekeminen ja tutkimus ovat kiinnostavia, ajattelua stimuloivia aiheita. Niille löytyy jatkossa varmasti vielä suurempi yleisö kuin se, minkä me ja kollegamme olemme tähän asti tavoittaneet.

Viime vuosisadan alkupuolella vaikuttanut antropologi Ruth Benedict on sanonut, että “antropologian tehtävä on tehdä maailmasta turvallinen paikka erilaisuudelle”. Tämä ei ole mikään helppo tehtävä. Antropologia, kuten muutkaan yhteiskunnalliset ja humanistiset tieteet, ei tiivisty helposti sisäistettäviin lukuihin tai paljon puhuviin graafeihin. Ihmiselämän monenkirjavien muotojen ymmärtäminen ja auki selittäminen vaatii paljon sanoja ja sellaisten ajatusrakenteiden purkua, jotka tavallisesti otamme itsestäänselvinä.

Meidän tehtävämme AntroBlogissa on toimia näiden tärkeiden ja haastavien näkökulmien viestinviejinä. Tänä keväänä sitä työtä on ollut erityisen palkitsevaa tehdä.

Mutta nyt: aurinkoista kesää ja kiitos niin lukijoille, kirjoittajille kuin toimituksellekin! Toivottavasti tapaamme kesätapahtumissa!

Iloista kesää toimituksen kevätpiknikiltä! Vasemmalta: Sanna Rauhala, Bruno Gronow, Ninnu Koskenalho, Suvi Jaakkola, Timo Kallinen, Hilja Aunela, Emmi Huhtaniemi, Suvi Sillanpää; edessä Gennady Kurushin, Kirsi Hellman, Aleksi Ilpala ja Heikki Wilenius. Kuvan nappasi Tuulia Perttula.


Artikkelikuva: Visualistimme K.E. Hellman on vastuussa Tabufestivaalin visuaalisesta ilmeestä. Kansikuvassa poseeraavat Kulttuurishokki-videoita YouTubessa juontavat antropologit Sanna Rauhala ja Aleksi Ilpala.

Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

Ninnu Koskenalho

Ninnu Koskenalho on tiedeviestintään erikoistunut antropologi ja AntroBlogin toinen perustaja. Hän toimi julkaisun päätoimittajana yhdessä Suvi Jaakkolan kanssa vuoteen 2023 saakka ja työskentelee tällä hetkellä freelance-kirjoittajana. Generalistina Ninnua kiinnostaa vähän kaikki - muun muassa ihmismielen narratiivisuus, psykologinen antropologia, rakkaus, mystikot ja uskonnot, tekoäly ja peliteknologia, sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus ja radikaalit, yllättävät näkökulmat.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *